tirsdag den 2. juni 2015

 

TØRFISKEN IGEN

 


Vores lokale nationalspise, tørfisken - Vestjyllands serrano - er kommet lidt i modvind. Forsøg på at udbrede denne specialitet støder på modstand fra sundhedsmyndighederne, der ikke kan godkende tørringen i luft, hvor fluer og fugle potentielt kan inficere fiskene - fair nok. Desværre trækker det i langdrag med at få lavet nogle regler for produktionen, og det er ærgerligt for de potentielle producenter.

Vanskeligt er det slet ikke at lave dem selv. Det skrev jeg om i et indlæg i 2014. Men skal dette fortræffelige terroirprodukt bredes ud til en større offentlighed, så er det jo ikke vejen.

Hvad angår serranoskinker har vi i Danmark skudt os selv meget præcist i foden. I Danmark må disse skinker ikke produceres efter den spanske metode. Derimod må importerede spanske skinker gerne sælges, så der køres rå skinker fra Danmark til Spanien, præpareres efter den forbudte metode og reimporteres i Danmark.

Mon noget lignende bliver nødvendigt for tørfisken?

Tørfisken spises normalt som den er efter flåning og filetering. De færreste har prøvet den kogt, som den ofte blev anvendt i ældre tider. I dag prøvede jeg en ny anvendelse. Jeg skar fileterne i mindre stykker og lagde dem i en marinade bestående af citronsaft fortyndet med lidt vand eller hvidvin, lidt sød chilisauce og lidt olivenolie. Der lå de så i et par timer og blødte lidt op og kunne så bruges som en lækker snack inden maden.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar