lørdag den 4. maj 2019

LINEMUSLINGER

igen



Jeg har tidligere skrevet om de fantastiske linemuslinger.

En overgang efter nogle isvintre så det ud som om opdræt af linemuslinger ville stoppe. Limfjordens kyster var ovesået med bøjer fra havarerede anlæg og mange mente at det aldrig kunne blive rentabelt at genoptage det.

Så så jeg pludselig  friske linemuslinger dukke op i supermarkedernes kølediske til særdeles fornuftige priser.

De var vacuumpakkede så de ikke kunne åbne sig! Det har ellers været god latin at muslingerne skulle ånde for at holde sig levende. Her går de åbenbart i dvale for:

Spildprocenten (dvs døde muslinger) var næsten nul! Kvaliteten var helt i top.

Hvorfor linemuslinger? Fordi de produceres højt oppe i vandsøjlen, fri af bunden. Her  lever de af mikroalger og renser dermed vanden for næringsstoffer, der forsvinder fra miljøet ved høsten.

Høsten selv foregår uden at beskadige bunden, som det sker ved skrabning af "vilde" muslinger.

Som om det ikke var nok, så er kvaliteten også højere på linemuslingerne. De vokser hurtigere og når ikke at udvikle så tyk en skal. De får rigelig med næring, så de fylder skallen godt ud, og kødet er ofte finere i konsistensen. Som en sidegevinst får man så mere muslingekød pr. kilo muslinger.

Det ser altså ud til at Danmark er blevet et værdifuldt og bæredygtigt produkt rigere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar