lørdag den 9. april 2022

FISKETERRINE



Mørksej og Lange købte jeg for nylig rigeligt ind af.

I går havde vi brug for noget let til aften. Grundlaget var et dejligt loinstykke af mørksej på 250 g.

Grønsageskurven  havde et indhold, der fik mig til at tænke på at lave en fadret i ovn med blid smag.

Fisken skal helst ikke overkoges, så jeg forbehandlede 160 g skrællede kartofler og 120 g skrællede persillerødder en smule i mikroovnen. Ikke så de blev helt møre. Så blev de revet groft.

En stor snackpeber og et mellemstort løg hakkede jeg groft og sauterede dem blidt i smør. Så blev de blandet med rodfrugterne.

Fisken skar jeg op i småbidder og blandede i. Tilsmagt med salt, peber og pænt med revet muscat, før der blev rørt et helt æg i.

Nu kunne jeg godt se, at det hele var lidt til den tørre side. Derfor lagde jeg et tyndt lag smør i bunden af et fad og pressede blandingen ovenpå. Under opvarmning stiger det smeltede smør op gennem massen. Noget af det kan ses på fotoet.

Ind i ovnen ved 175 grader til den indre temperatur var 80 grader. Det tog en god halv time.

Saucer af forskellig art kan bruges til, men vi brugte bare koldt smør.

I aften har vi været til stor frokost, så vi skal bare have resterne fra i går - koldt med lidt hjemmelavet tartarsauce eller remoulade til. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar