torsdag den 15. september 2022

ENKELT OG GODT PÅ TORUPSTRAND FISKEHUS

Advarsel: fotoet er et falsum!

Lemvig shantykor, som jeg synger med i, var inviteret til en lille strandfestival på Torup Strand forleden.

En del af hyren bestod i bespisning på Torupstrand Fiskehus.

En enkel anretning: En stegt rødspættefilet og en fiskefrikadelle med tilbehør. Enkelt, men hør nu her hvordan denne lille servering langt overgår oppustede fisketallerkner med gummirejer, opblødt toast og thousind islanddressing. Desværre fik jeg ikke fotograferet det. I stedet bringer jeg et foto af en servering hjemme inspireret af oplevelsen.

Rødspættefileten var dugfrisk og stegt uden panering. 

Frikadellen var af grovhakket eller skrabet fisk, så man fornemmede fisken bagved. Ikke for meget mel eller æg, men tilpas diskret salt og peber.

Tilbehøret: Mine øjne faldt straks på nogle tykke skiver frisksyltet agurk. De havde en perfekt syre/salt balance, en aroma af ?? og et let chilibid. Lækkert! Dem prøvede jeg at efterligne: En skoleagurk fra vores højbed blev skåret i 4 mm skiver. En færdiglaver eddike med salt, sukker og krondild fortyndede jeg 1:1 med vand, rørte lidt chili i og varmede op til begyndende kogning. Agurkeskiverne kom i og fik nogle sekunders varme med og fik så lov at stå til afkøling.


Remoulade: En dejlig hjemmelavet af slagsen med godt med syrlige grofthakkede sager i, hvoraf jeg kun kunne identificere gulerødder.

Godt rugbrød! Kig helst ikke på standardrugbrødet på mit foto!

Godt smør med fyldig smag af den smule valle man nu om dage lader blive tilbage i kvalitetssmør. Tidligere var det et kvalitetstegn at det ikke var der - så holdt smørret sig længere. Det er ikke så vigtigt mere pga køleskabene.

Jeg har ofte efterlyst de enkle serveringer, hvor kvaliteten af råvarerne er det væsentlige! Her fik jeg et strålende eksempel på det!


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar