mandag den 4. april 2016

SUSHI OG POKE

 


Sushi har erobret hele verden. I New Zealand og på Hawaii fik vi mest den amerikanske version med de alt for store enheder, der ikke kan spises i en enkelt mundfuld og derfor er svære at spise med pinde for uøvede.

På fotoet er et udvalg fra den kinesiske del af Sydneys fiskemarked, med groft overlæssede stykker, næsten som gamle dages højt belagt smørrebrød. Råvarekvaliteten var dog helt i top. Kvalitetstun til sashimi (rå fisk) betaltes med 100-150 AU$/kg

På Hawaii oplevede vi en form for sashimi, som vist er generelt polynesisk:

 
De kalder den Poke.
 
Den består af skiver af rå fisk eller andre havvæsner i forskellige marinader, ofte med forskellig spiselig tang blandet i. Marinaderne var i reglen ret diskrete og fremhævede den fine fiskesmag. Tun og ottearmet blæksprutte var de mest populære arter. Friskfanget yellowfintun var uforskammet billig her (ca 20 US$/kg rent kød) og vi lavede selv poke.
 
Rødspætten vil være min favoritfisk til dansk poke. Den har en meget fin smag som rå og en fin sprød konsistens. Desværre bør jeg vente til maj/juni, hvor rødspætterne genvinder deres gode kvalitet.
 
Husk at fryse fisken, hvis I eksperimentere med rå fisk i Danmark. Det dræber den ubehagelige sildeorm, som cirkulerer mellem fisk og sæler, og som fint kan bruge mennesker i stedet for sæler. Selv om der er sæler på Hawaii, kendes der ingen farlige fiskeparasitter der.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar