fredag den 5. maj 2017

EN FORRET BLEV TIL



Vi skulle have gæster til en dejlig 3- kilos slethvar, men hvad skulle forretten så være?

Et kig i fryseren afslørede fire store kammuslinger og en pose rå wannameirejer. I køleskabet lå en stump sød kartoffel. Den kogte jeg mør og mosede den med lidt asiatisk fiskesovs - kun en lille smule! Og så lidt kinesisk soya for saltets skyld. Til sidst lidt chilisauce.

For få dage siden fik jeg på en restaurant for første gang ristede kapers, så jeg lagde en håndfuld på et stykke stanniol under ovnens grill til de blev tørre og sprøde - ikke branket! Den gule klump på billedet er kartoffelmosen med ristede kapers.

Muslingerne og rejerne skulle saltes let og steges kort tid i smør ved høj varme, men lidt modspil fra en sauce ville være godt.

Saucen: I fryseren har jeg altid en blok fiskefond, som jeg laver ved at koge fiskehoveder, skeletter, finner og andet fraskær og si det bagefter. Jeg varmede en stump af den i en kasserolle. Jeg ville egentlig gerne have blandet den med lidt ribssaft, men det havde jeg ikke mere af. I stedet brugte jeg en smule æblegele og et dryp citronsaft og smagte til med salt. Så kogte jeg det op, jævnede det lidt med sovsejævner og kølede det ned igen. Så knuste jeg en pæn mængde syltede grønne peberkorn og blandede dem i. 

Et sted i denne proces fik jeg en SMS, at jeg kunne hente friske jomfruhummere i Torsminde - hvor heldig har man lov til at være? De blev hentet og kogt i letsaltet vand med en spiseskefuld sukker i. Ned i kogende vand en fire-fem stykker ad gangen, og når vandet koger igen hives de op og har så næsten kogt for længe.

Så endte serveringen med at se ud som på billedet. Det grønne drys er bredbladet persille, som jeg tørrede på en pande ved laveste varme og så knuste med fingrene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar