lørdag den 3. oktober 2020

STEGTE GRØNNE TOMATER

 med stegt fisk


Vores tomatplanter i drivhuset begyndte at skrante, og vi skar dem ned. Der var endnu nogle flotte grønne tomater på dem, og vi er ikke så meget for den syltede version. Hvad nu?

Den dejlige amerikanske film: Fried  Green Tomatoes, har lært os at stege skiver af grønne tomater, dyppet i pandekagedej. Det er en herlig spise, som vi også skal have, men de må kunne bruges som grønsag i andre sammenhænge.

Det blev i går til retten på fotoet. Sådan gjorde vi:

I sauterpanden stegte jeg et løg gyldent i smør. Så kom der tomatskiver i, samt en stor kvist esdragon,  lidt hakket persille og lidt knust madagascarpeber, og det hele blev stegt blidt så der stadig var lidt bid i tomaterne. Væden blev suppleret med et stænk hvidvin og der blev saltet med lidt North Fiskesauce (alm. salt kan bruges).

I mellemtiden blev to halestykker af udvandet klipfisk vendt i fuldkornshvedemel og peber og stegt i smør med skindet på. En torskefilet eller lignende kan fint anvendes - salt den lidt rigeligt i god tid inden stegningen..

Syrligheden i tomaterne spiller fint med de sødlige løg og esdragonen og de lidt salte fiskestykker.

I den kommende tid vil jeg prøve de grønne tomater i forskellige simreretter, hvis de da ikke ligger og rødmer i ventetiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar