søndag den 17. januar 2021

EN REST FISK


Fotoet viser starten på en revuelta med en rest fisk. Revuelta er spansk ruskomsnusk med æg. Det kunne også være en rest kogt eller stegt kød. Eller den kan laves helt vegetarisk.

En stump røget helt var det jeg stod med. Det var blevet lidt tørt og burde spises snart. Grønsagerne var hvad jeg havde den dag: Bladselleri, gulerod, løg, hvidløg og en lillebitte rød peber. Andre gange har jeg med held brugt kartoffeltern.

Løg og hvidløg kom først på panden med en pæn slat olivenolie. Dernæst gulerødder og sidst blegselleri og peber. Det må ikke stege for meget. Det grønne skal være lidt sprødt. Så fik det lidt krydderisalt og til sidst fiskestumperne. Så snart sidstnævnte var varme, slog jeg fire æg ud i panden og rørte det hele rundt under opvarmning til æggene var lige akkurat størknet. Varmer man for meget bliver retten tør. 

Så var retten klar, og så sådan ud:



Jo, det ville klæde den med lidt persille klippet over, men persillen stod ude i en mørk kold have, og kokken var for doven.

Hvis man alligevel synes at retten er lidt tør, kan man tilsætte en smule væde lige før æggene.

I stedet for persillen dryssede vi noget sprødt over, som ellers var lavet til en ret dagen efter:


Grofthakkede mandler ristes kort i rigelig olivenolie. Så kommer der sesamfrø i. Lidt efter græskarkerner, rasp og krydderisalt. Når det hele er pænt brunt tilsættes lidt chilipulver, og det hele hældes ud på en kold tallerken, for at undgå brankning. Lav rigeligt af det - det er stærkt vanedannende og kan bruges på alt fra salater til varme retter af alle slags. Ingredienserne og krydringen kan varieres i det uendelige!



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar