mandag den 18. maj 2020

PORTUGISISK KRABBEGRATIN




Hvis man har fået et helt læs hele krabber, kan man let gå lidt død i dem. Så er man nødt til at finde nye serveringsformer.

Allan Davidson, som er en af mine store fiskeguruer, har i sin: North Atlantic Seafood en portugisisk opskrift på en krabbegratin. Santola gratinada.

Jeg har blandede erfaringer med portugisisk kogekunst, men besluttede mig til at prøve, trods det at ingredienserne lød lidt ejendommelige.

To store krabber skulle der bruges, og lidt af kogevandet skulle gemmes. Mine var frosset efter kogningen, så jeg gemte den væske, der løb fra ved optøningen.

Kød og andet godt blev pillet fra kløer, ben og krop. Det blev til en god skålfuld:


En tilsvarende mængde smuldret hvidt brød skulle så blødes op i lidt mælk.

I en skål blandedes så to spiseskefulde mayonaise, fem teskefulde sennep, to hakkede hårdkogte æg, to store hakkede syltede agurker, det opblødte brød  (Vredet fri for overskydende mælk) og seks spiseskefulde af krabbevandet. Det blev rørt godt sammen og smagt til med salt og peber. Til sidst blev alt krabbekødet rørt i.

Denne brunlige dej blev så fordelt i et ildfast fad, Et par skefulde revet parmesan blev fordelt på overfladen efterfulgt af en pæn portion rasp. Til sidst kom der nogle tynde smørskiver ovenpå og fadet blev sat i en 200 grader varm ovn i 20 minutter. Derefter fik det varmluft i fem minutter til overfladen begyndte at brune.

Hvordan blev det? Smagen var rigtig god, men retten er temmelig tung og bør have en god salat som følgesvend.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar