mandag den 1. februar 2021

STEGT SALAT


Under redaktionen af min fiskebog bemærkede min redaktør at jeg havde anvendt blancherede blade af hjertesalat i en forret. Det var da noget underligt noget, mente han, men hjertesalaten kan udmærket bruges som grønsag i det varme køkken. Kogning/stegning forstærker smagen, og hvis man gør det forsigtigt, bevares sprødheden.

På en bar i Malaga i foråret så vi ordet Cogollas på det håndskrevene spisekort. Det betyder hjerter, men barmanden viste os et par hjertesalat, som hedder det samme på spansk. Da det fremgik at de skulle steges med rejer, olie, hvidløg og chili, var der ikke meget at betænke sig på. Det så ud som på fotoet. Blæksprutter eller forskellige typer  muslinger kunne sikkert bruges tilsvarende.

I går havde vi brug for en let starter inden en tung karryret. Jeg flækkede et hjertesalat, hældte olivenolie, hakkede hvidløg og lidt salt på den flade side og lagde den smurte side på en meget varm pande i kort tid til det lige var gyldenbrunt. Hele operationen tager fem minutter og resultatet anbefales hermed.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar