fredag den 28. august 2020

DE IRRITERENDE FISKESKÆL


 Den største af de tre berggylter jeg købte forleden skal serveres for gæster i aften - grillet.

I min verden betyder det med skind og uden skæl, så man kan spise det sprøde skind.

Afskælning er en plage. Det skal helst foregå udendørs, da skællene ellers hopper til alle sider og kan findes de mærkeligste steder længe efter. Skællene på en berggylte er store, men sidder ret godt fast.

Små fisk kan afskælles inde i en plastpose. Alligevel finder skællene tit vej ud af posen. Denne 1.6 kg tamp måtte ud i haven.

Problem 2: Afskælning skal foregå fra halen og frem mod hovedet. Det betyder at man skal holde fisken i halen, hvilket slet ikke er let. Man får krampe i hånden! Det problem løste jeg med redskabet på fotoet. Et bræt med et søm banket igennem. Så presser man haleroden (på fisken) ned over spidsen på sømmet, og nu svømmer fisken ingen steder. Når den ene side er afskællet, vender man bare fisken og stikker sømmet gennem det samme hul fra modsatte side.

En kniv kan bruges til afskælling, men jeg har købt et lille effektivt værktøj på et marked i Thailand for små penge. Det kan ses på fotoet nedenunder, hvor det læner sig op af den afskællede fisk.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar