torsdag den 27. august 2020

KLIPFISK OG BLÅSKIMMELOST



Jan Ferslev fra Odinteateret, som tilhører den lille, men voksende menighed, der holder af klipfisk, gav mig for nylig en ny opskrift.

Klipfisk i gorgnzolasauce. Det måtte prøves!

Gorgonzolaen erstatter han selv ofte med en blanding af fløde og danablu.

Klipfisken giver retten en del karakter, men den vil nok også blive fremragende med nogle tykke torskestykker eller lignende fisk, der er saltet lidt i forvejen.

Jan havde ikke mængdeangivelser i sin opskrift, så her er mit forsøg. Jeg har også tilføjet lidt fintsnittet porre, fordi jeg havde en halv porre liggende. Blandingen af fløde og danablu smager himmelsk. Den blanding vil jeg fylde i nogle små stegte pebre ved lejlighed. Der skal anvendes den bedste (tykkeste) klipfiskekvalitet, og den skal være udvandet, så der er en smule salt tilbage. Så skal retten ikke saltes yderligere.

Ingredienser: 40 g danablu. 60 g fløde.  halvandet middelstort løg skåret i ringe (det halve var rødløg for at få lidt farve på fotoet). Ti kalamataoliven skåret fra stenene. En halv porre skåret i tynde skiver.  400 g udvandet klipfiskeloin. skåret i 2-3 cm tykke skiver. Smør. Peber.

Fremgangsmåde: Osten røres med fløde til massen er jævn. Løgene steges blidt i lidt smør til de er klare. Så sættes porre og oliven til, og derefter ostemassen. Det røres sammen og der kværnes peber i. Til sidst lægges klipfiskestykkerne i. Et af dem kan bruges til at tørre det sidste af ostemassen af skålen - der må ikke gå noget tabt! Så simres der et par minutter til fisken lige akkurat er blevet gennemvarm.

Smagen er overdådig - især hvis man kan lide blåskimmelost!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar