torsdag den 19. marts 2020

BRUGT KØD 2




Måske har man ikke lyst til biksemad hver gang man har noget tilberedt kød til overs. Eller  også er det pågældende kød ikke særlig egnet.

Til Vandborgrevyens vildtmiddag kogte Birthe og jeg skroget fra et dådyr af til kraft. Det kogte længe og gav mange liter mørk vildtkraft. Moderne mennesker skærer ikke ind til benet. Kød er alt for billigt til at man gider have for meget bøvl. Ergo kunne vi rense omkring to kilo rent kød af benene efter kogningen og fryse det ned til senere anvendelse.

Det var rigeligt kogt. Formålet var jo kraften til vildtsaucen. Så da vi tog det ene kilo op af fryseren en aften, skulle der tænkes. En klassisk vildtragout er jo afhængig af kraft, så den var udelukket.

Vi besluttede at basere det på vin og grønt. En halv flaske rødvin, løg, gulerødder, persillerod  rød peber, laurbærblade og et bundt timian  snurrede lidt sammen og blev smagt til med den fine North fiskesauce og lidt porsesnaps. Så kom kødet i, og der var ikke grund til meget kogning for kødets skyld.

Herligheden blev serveret med kartofler og en sjat madeiravin hældt over hver portion.

En slags konklusion: En del tiloversblevet kød, har mistet meget af kødkraften undervejs. Det kan bruges i retter, hvor man udenoms laver en smagfuld sauce eller suppe. En spansk sofrito eller en italiensk sugo (Det er næsten det samme). En indisk eller tailandsk Curry. Eller bare en kraftig kødsuppe.

Hachis. I min barndom blev rester af steg (Dengang altid helt gennemstegt) hakket fint og varmet op med en brun sovs baseret på....?. Jeg har aldrig mødt nogen, der var begejstret for den ret, men hvor skulle smagen også komme fra?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar