tirsdag den 17. marts 2020

FÆNGSELSKOST


Eller:(Næsten) gratis mad.


Vi er ikke på coronaferie. Birthe er i højrisikogruppen og vi er gået i total isolation.

Så er der god grund til at prøve at udnytte sine hårdt sammenbragte hamstringsvarer optimalt. Og den globale opvarmning er jo ikke lukket ned på grund af corona, selv om det ville have været ret praktisk.

Så kunne vi måske dele ud af vores erfaringer og få andres tilbage.

Lidt historie

For mange år siden sad vi og ærgrede os over en ung mor, der i en avisartikel ikke mente at hun havde råd til at give sit barn sund mad - mage til vrøvl.

Vi havde og har en masse sunde og ultrabillige råvarer: Kartofler, gulerødder, porrer osv fra grrøntafdelingen. Æg, mælk, kylling, kød fra mindre populære udskæringer. Fisk fra den billige ende. Rugbrød, pasta og ris. Kombinerer man disse, med hjælp fra den grå klump, der sidder mellem ørerne på de fleste, kan man sagtens bringe børn sundt frem til puberteten, hvor det så går galt under alle omstændigheder.

Vi besluttede os til at skrive en bog: (Næsten) Gratis Mad. For at promovere de enkle madvarer, stimulere fantasien og begrænse madspildet.

Årene gik. Bogen lå stadig som løse sedler, og da det så pludselig blev trendy, tog vi ideen op igen. Nu var hovedfokus på madspild og anvendelse af rester, så vi tænkte os at lave en app., hvor man kunne trykke sine rester ind og få de bedste forslag til anvendelse.

Vi var for langsomme, og jeg havde en fiskebog som skulle ud i mellemtiden, så nogle unge mennesker kom før os med appen. 

Men lad os nu prøve at lege lidt med tingene igen.

I morgen gælder det rester af tilberedt kød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar