torsdag den 20. februar 2020

ONSDAGSFISK I MALAGA

Del 2. Måltidet


Muslinger af alle slags kan tilberedes på følgende måde, der får muslingesaften til at indgå i en hellig alliance med hvidløg, olie og persille.

Det er nemt. Grovhakket persille (helst bredbladet), masser af hvidløgsskiver, en god slat kvalitsolivenolie og de skyllede muslinger varmes i en gryde med låg mens der rystes godt rundt. Under denne proces åbner muslingerne sig og afgiver saft. Hvis det skønnes, at der ikke kommer saft nok og nogle af muslingerne ser lidt tørre ud, kan man tilføje en slat af den hvidvin, som kokken alligevel står med i hånden. Når det hele er gennemvarmt og muslingerne åbne, skal der ikke koges længere. Så serveres de med det samme med godt brød til (Rigeligt med gluten!) til at suge den himmelske saft op.


Tungerne var meget tynde og nok tæt på dansk mindstemål. De blev bare vendt i fint pulveriseret rasp og lynstegt ved høj varme.

De vilde asparges var lidt besværlige at skrælle. De var så tynde, at det var nok at hælde dem over med kogende vand og lade dem køle af i vandet. De smagte meget kraftigt af asparges!

Tomaten og salaten og aspargsen fik lidt dressing af mayonaise, fortyndet med citronsaft og hvidvin.

Hvidvinen har en historie. Den var fra det store sherryhus Barbadillo i Sanlucar de Barrameda. Da de unge mennesker hellere vil drikke aperolsprøjtser end tør sherry, bruges nu lidt af sherrydruen: Palomino til at lave en udmærket sprød hvidvin, der er ideel til skaldyr. Den er tilmed ikke dyr.

Fra tirsdag vil vi være en uge i Sanlucar og hjælpe med at få drukket noget af den herlige sherry til de berømte lokale kæmperejer. Det vil der også kunne skrives om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar