STEGTE GRØNNE TOMATER
med stegt fisk
Den dejlige amerikanske film: Fried Green Tomatoes, har lært os at stege skiver af grønne tomater, dyppet i pandekagedej. Det er en herlig spise, som vi også skal have, men de må kunne bruges som grønsag i andre sammenhænge.
Det blev i går til retten på fotoet. Sådan gjorde vi:
I sauterpanden stegte jeg et løg gyldent i smør. Så kom der tomatskiver i, samt en stor kvist esdragon, lidt hakket persille og lidt knust madagascarpeber, og det hele blev stegt blidt så der stadig var lidt bid i tomaterne. Væden blev suppleret med et stænk hvidvin og der blev saltet med lidt North Fiskesauce (alm. salt kan bruges).
I mellemtiden blev to halestykker af udvandet klipfisk vendt i fuldkornshvedemel og peber og stegt i smør med skindet på. En torskefilet eller lignende kan fint anvendes - salt den lidt rigeligt i god tid inden stegningen..
Syrligheden i tomaterne spiller fint med de sødlige løg og esdragonen og de lidt salte fiskestykker.
I den kommende tid vil jeg prøve de grønne tomater i forskellige simreretter, hvis de da ikke ligger og rødmer i ventetiden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar