lørdag den 6. januar 2024

BABA GANOUSH MED FISK



 Baba Ganoush er en auberginecreme fra det mellemøstlige køkken. Den er et meget lækkert tilbehør til et utal af retter og her altså også til fisk.

Fisken her er bare en mørksejfilet skåret i mindre stykker, saltet, vendt i fuldkornshvedemel og stegt i smør og olivenolie.

Tilbehøret er foruden babaen nogle spanske padronpebre, som de havde i brugsen den dag. De er stegt på panden i olivenolie og drysset med flagesalt. desuden nogle kartoffelbåde, sprayet med olivenolie og stegt i en airfryer, som venlige mennesker har lånt mig på prøve.

Baba Ganoush:

Ingredienser:

En stor aubergine, 1 fed hvidløg, 1 spsk tahin eller tilsv. mængde sesamfrø ristet på panden og stødt i morter, 1 tsk stødt spidskommen, 1 tsk stødt koriander, en halv citron - saft og fintrevet skal, 3 spsk olivenolie, et par kviste frisk mynte, salt, peber.

Prik auberginen over det hele med en gaffel og sæt den på en rist i en 180 grader oven i 45 min. Den skal være helt blød at stikke i. Læg den til afkøling.
Halver den på langs og skrab kødet ud med en ske. Hak hvidløg og mynte og bland alle ingredienserne.
Blend det hele til en cremet masse.

Spises kold. Er stærkt vanedannende!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar